Komo upami aya résiko, ngabodasan kulit langkung populér tibatan kantos

Pemutihan atanapi pemutihan mangrupikeun topik anu kontroversial pisan. Éta nyayogikeun sarana anu pikaresepeun pikeun ningkatkeun kulit anjeun.
Aya seueur cara supados kulit langkung hampang. Ieu kalebet krim kulit khusus sareng perawatan laser. Kusabab hargana murah sareng kaamanan anu langkung luhur, seueur jalma milih krim kulit.
Upami anjeun ngémutan produk pemutihan, aya sababaraha hal anu anjeun kedah terang heula. Tulisan ieu ngajelaskeun aspék anu paling penting, utamina bahan-bahanna.莫诺苯宗
Cahaya kulit dina dasarna ngarujuk kana panggunaan pangobatan khusus atanapi zat pikeun ningkatkeun atanapi ngirangan nada kulit. Jalma ngagunakeun rupa-rupa istilah pikeun ngajelaskeun éta, kaasup ngabodaskeun, ngabersihan atanapi ngabodasan kulit.
Paparan kulit manusa kana seueur faktor tiasa nyababkeun anjeunna kusam. Sepuh, polutan, debu, kokotor, sinar ultraviolét sareng bahan kimia (kalebet produk dina produk perawatan kulit) tiasa ngarusak kulit.
Kurang gizi, pilihan gaya hirup henteu séhat sareng setrés ogé tiasa mangaruhan pangaruh kana panémbongan kulit.
Faktor anu béda ieu tiasa nyababkeun sababaraha masalah, kalebet bunderan gelap, bintik umur, tapak jarawat sareng bintik.
Jalma ngandelkeun produk pemutihan sareng terapi pikeun méréskeun masalah ieu. Aranjeunna ngagunakeun éta pikeun ningkatkeun atanapi malikkeun nada kulit.
Kalayan produk pencerahan kulit, anjeun tiasa nyocogkeun daérah kulit anu hyperpigmentasi sareng warna kulit di sakurilingna. Daérah ieu kalebet tanda lahir, mol, chloasma sareng amandel.
Cahaya kulit mangrupikeun fenomena global, sanaos dilaporkeun yén minat langkung seueur pikeun penerangan kulit di Afrika, Wétan Tengah sareng India. Ku 2013, diprediksi yén ku 2018, pasar produk pemutihan kulit global bakal ngahontal ampir 20 milyar dolar AS.
Produk sareng metode pangobatan tiasa ngagunakeun rupa-rupa cara pikeun ngamajukeun kulit anu langkung rata sareng adil. Tapi brighteners biasana dianggo ku ngaganggu produksi melanin atanapi ku ngabantosan ngancurkeunana.
Melanin mangrupikeun zat utama anu berperan dina warna kulit. Ieu mangrupikeun jinis polimér poék. Aya seueur jalma anu kulitna hideung.
Awak manusa ngahasilkeun pigmén ieu ngalangkungan prosés produksi melanin. Élmuwan parantos ngaidentifikasi dua jinis utama zat dina kulit sareng rambut, nyaéta: Eumelanin (hideung atanapi coklat) sareng pheomelanin (konéng atanapi beureum). Jenis kulit khusus bakal nangtoskeun nada na.
Seueur brighteners damel ku ngahambat produksi pigmén. Aranjeunna ngalakukeun ieu ku ngirangan kagiatan énzim tinangtu anu nyumbang kana prosés na. Énzim anu kasohor dina sintésis nyaéta tirosinase.
Awak anjeun ngandelkeun L-tirosin janten melanin. Dina léngkah munggaran produksi melanin, tirosinase ngarobah asam amino ieu kana L-Dopa. Brighteners nyobian ngahambat éksprési, aktivasina atanapi kagiatan énzim, sahingga nyegah produksi pigmén.
Sababaraha bahan sanés dina produk pemutihan tiasa ngabantosan ngadékororisasi. Aranjeunna ngabantosan ngancurkeun melanin anu parantos aya dina awak.
Seueur jalma milih produk pemutihan kulit kusabab henteu sugema ngagunakeun kosmétik pikeun ngagaduhan warna kulit anu rata. Sanajan aranjeunna sanggup, aranjeunna sering sieun nampi perlakuan laser.
Nanging, produk anu tujuanna pikeun ngahontal kulit anu langkung adil sering ngalaman rap parah. Numutkeun laporan, aranjeunna nyababkeun sababaraha masalah sanés anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna henteu pantes dianggo pisan.
Konon seueur produk ieu ngandung bahan anu ngabahayakeun. Dina sababaraha kasus, aranjeunna parantos dikandung ngandung bahan kimia toksik anu tiasa nyababkeun masalah kulit, kalebet kanker.
Jalma sering ngagunakeun istilah "pemutihan" nalika nyarioskeun masalah kaamanan ieu. Kusabab kitu, perusahaan biasana nyingkahan panggunaan pikeun ngajelaskeun produkna.
Pamakéan bahan ngabahayakeun mangtaun-taun parantos ngajantenkeun krim pemutihan dilarang di sababaraha nagara.
Kami henteu ngartos pisan sababara sababaraha pabrik milih bahan toksik ieu. Kusabab ayana kasadiaan anu langkung aman atanapi alami. Sugan ieu tiasa janten sabab kahoyong kauntungan anu langkung luhur.
Di handap ieu kami ngabahas sababaraha bahan bahaya, nalika anjeun perhatoskeun, anjeun kedah langsung nempatkeun anjeun krim pemutih. Anjeun ogé bakal mendakan inpormasi ngeunaan bahan aman anu ngagaduhan produk idéal.
Ieu mangrupikeun bahan anu populer pisan anu pabrik sering disertakeun dina resep. Ayeuna, beuki seueur jalma anu sadar bahaya na, anu nyababkeun sababaraha perusahaan nganggo pedaran pinter pikeun ieu, sapertos raksa, amonia merkuri atanapi merkuri klorida.
Raksa parantos dianggo pikeun ngabodasan kulit mangtaun-taun. Nalika éta dilarapkeun kana kulit, éta ngagaduhan kamampuan pikeun ngalambatkeun sintésis melanin, janten dipuji pisan. Dina raraga ngirangan biaya transaksi pabrik, hargana murah sareng gampang dipikagaduh.
Ti saprak éta, seueur nagara / daérah (mimiti taun 1970an di Éropa) ngalarang panggunaan produk ieu pikeun ngabodasan kulit. Bahan ieu dilarang sareng diklasifikasikeun salaku racun di Amérika Serikat.
Raksa tiasa tetep dina kulit kanggo waktos anu lami, janten tiasa nyababkeun masalah anu sanés. Éta tiasa nyababkeun perubahan warna kulit sareng tapak tatu anu teu perlu. Aya ogé laporan yén éta mangaruhan fungsi otak sareng nyababkeun karusakan ginjal. Nalika dianggo ku ibu hamil atanapi ibu-ibu anu nyusuan, éta ogé tiasa nyababkeun panyawat otak dina orok
Ieu mangrupikeun salah sahiji agén penerangan kulit anu ngabantuan ngadekoror. Umumna disarankeun yén jalma anu ngagaduhan vitiligo langkung resep nganggo krim atanapi solusi topikal anu ngandung benzophenone. Panyakit ieu dicirikeun ku cahaya sareng daérah poék dina kulit. Sanyawa ngabantosan ngirangan pigmén dina kulit sareng nada kulitna rata.
Tapi éta tiasa ngancurkeun melanosit sareng ngahasilkeun melanosom anu diperyogikeun pikeun sintésis melanin. Ku alatan éta, ngagunakeun éta bisa ngabalukarkeun perubahan warna permanén atanapi teu bisa balik.
Kacuali vitiligo, dokter henteu nyarankeun panggunaan monobenzophenone dina kaayaan sanés. Tapi anjeun bakal reuwas mendakan yén sababaraha perusahaan kalebet kana kosmétik biasa. Masalah anu tiasa akibat tina ngagunakeun produk sapertos kitu kalebet pigmén henteu rata sareng ningkat sensitipitas kana panonpoé.
Bahan pencerahan kulit matak ngaganggu, sahingga panggunaan anjeun tiasa mangaruhan épék anu teu disangka-sangka pikeun batur. Konon nalika dipaké, éta tiasa nyababkeun parobahan warna batur ngan ukur tina kontak kulit.
Naha anjeun reuwas? Anjeun panginten henteu terang sateuacan éta stéroid tiasa aya dina produk pemutihan. Tapi aranjeunna tiasa.
Stéroid tiasa ngabantosan ngabodasan kulit ku sababaraha cara. Salah sahijina aya hubunganana sareng kumaha aranjeunna ngalambatkeun aktivitas melanosit. Tapi éta ogé tiasa ngirangan elehan sél kulit alami.
Nanging, éta mangrupikeun masalah utamina bahan kontroversial ieu henteu kalebetkeun kana krim pemutihan. Éksim sareng psoriasis mangrupikeun dua panyakit anu sering dianggo ku dermatologis pikeun ngubaran. Masalah anu nyata nyaéta panggunaan jangka panjang.
Stéroid, kalebet kortikosteroid, khusus dianggo pikeun ngubaran panyakit kulit radang. Resép ogé kedah dikaluarkeun, anu hartosna anjeun henteu langkung kéngingkeunana dina kosmétik biasa. Pamakéan jangka panjang diantarana tiasa ngirangan karusakan permanén dina kulit.
Seueur produk perawatan kulit ngandung minyak mineral salaku bahan. Pabrikanna nganggona pikeun ngabasmi kulit. Éta ogé langkung mirah-langkung mirah tibatan minyak atsiri alami.
Nanging, jalma-jalma parantos paduli kana kamampuan bahan ieu nyababkeun masalah kulit. Minyak mineral tiasa ngahambat pori-pori kulit anjeun, janten hésé miceun zat-zat anu ngabahayakeun. Kusabab kitu, anjeun tiasa ngalaman masalah sapertos jarawat sareng jarawat. Janten parah, bahanna disangka karsinogenik.
Anjeun leres-leres henteu kéngingkeun manpaat kulit tina cahaya ieu. Parabens mangrupikeun kelompok pengawet. Pabrikan utamina nganggo éta pikeun manjangkeun umur simpel kosmétik.
Masalah anu disababkeun bahan ieu kalebet gangguan sareng éndokrin sareng sistem réproduktif anjeun. Éta ogé parantos dipendakan nambihan résiko kanker.
Di dieu, anjeun ngagaduhan bahan anu kawéntar dina produk perawatan kulit. Hydroquinone mangrupikeun ubar anu ngahambat sintésis melanin ku cara ngahalangan tyrosinase. Ieu efektif pisan. Kituna, biasana aya dina seueur krim pemutihan.
Anu ieu henteu pikasieuneuneun sapertos bahan-bahan anu ngabahayakeun anu sanés. Ieu kusabab para ahli kadang nyarankeun éta, utamina versi konsentrasi 2% (atanapi handap). Tapi kumaha anjeun nangtoskeun kakuatan salah sahiji krim pemutih, utamina upami henteu dinyatakeun?
Salaku tambahan pikeun kakuatan, panggunaan jangka panjang hidrokuinon ogé ningkatkeun résiko efek samping. Éta tiasa nyababkeun perubahan warna kulit, dina hal ieu tiasa permanén. Ieu ogé mangaruhan parah énzim tangtu anu maénkeun peran konci dina awak manusa.
Alkohol, dioxane sareng phthalates mangrupikeun bahan berpotensi ngabahayakeun sanés anu kedah anjeun perhatoskeun dina krim pencerah kulit anjeun pikeun nyegah titik-titik hideung.
Nalika nyarioskeun ngeunaan agén pencerah kulit alami, aman, daptar moal lengkep upami henteu kalebetkeun sari buah jeruk (sapertos jeruk sareng jeruk nipis). Ieu nguntungkeun, utamina kusabab kandungan vitamin C na tinggi. Dipercaya yén sanyawa éta ngagaduhan sipat ngabodasan kulit.
Nanging, langkung umum yén jalma nyarioskeun vitamin C langkung lega tina sudut pandang manpaat kulit. Sanyawa ieu ngagaduhan sipat antioksidan sareng tiasa ngabantosan tanda-tanda sepuh, sapertos garis-garis halus sareng keriput.
Ekstrak jeruk ogé dipercaya nyumbang kana produksi kolagén, anu mangrupikeun rusiah dina balik kulit anu awét, awét. Éta tiasa ningkatkeun tékstur kulit sareng ngamajukeun tumuhna sél énggal.
Bahan ieu disebut ogé vitamin B3 sareng biasana aya dina produk perawatan kulit anu saé. Salah sahiji alesan pikeun ieu nyaéta épék cahaya kulitna. Éta ngabantosan ngirangan produksi melanin.
Nicotinamide ngahasilkeun épék antioksidan sareng ngagaduhan sipat anti radang. Anjeun bakal mendakan éta nahan uap sareng ngabantosan kulit lemes sareng lemes. Vitamin ogé ngabantosan ngatur minyak dina kulit.
Nalika digunakeun sareng N-acetylglucosamine, khasiat vitamin ieu dipercaya ditingkatkeun.
Anjeun panginten kantos nguping yén sababaraha jalma nyarankeun nganggo buah (sapertos mulberry, bearberry atanapi blueberry) pikeun ngabodasan kulit anjeun. Ieu disababkeun ayana sanyawa anu disebut arbutin, disebut ogé hidrokuinon-β-D-glukosida.
Arbutin ngabantosan ngirangan produksi melanin dina awak. Éta ngagaduhan dua isomer: α sareng β. Isomer alfa langkung stabil sareng langkung cocog pikeun pencerahan kulit.
Bahan alami ieu dianggap alternatif anu aman pikeun dekolorants populér dina kaseueuran produk. Nalika tirosinase kedah dihambat, bentuk murni anu paling épéktip.
Henteu sadayana nganggo kecap "asam" ngabahayakeun. Seueur hal ieu alami sareng nguntungkeun. Janten tong sieun.
Asam azelaic mangrupikeun komponén gandum sareng séréal sanésna, sareng langkung umum dianggo pikeun ngubaran jarawat sareng rosacea. PH na mirip sareng kulit, janten éta aman pisan.
Panaliti parantos mendakan yén bahan ieu ogé tiasa ngabantosan ngabodasan kulit. Panilitian parantos nunjukkeun yén éta mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngubaran warna kulit. Éta tiasa ngabantosan nyegah produksi melanin.
Molekul tripeptida ieu mangrupikeun bahan anti sepuh anu populér anu ngajaga kulit tina karusakan oksidatif. Cahaya kulit ngan ukur salah sahiji tina seueur kauntungan anu aya hubunganana sareng éta.
Glutathione ogé berpotensi nyegah karusakan matahari. Memutih kulit biasana ngirangan kamampuan panyalindungan sinar matahari alami anjeun. Tapi bahan ieu ngagaduhan sipat anti oksidan sareng tiasa ngajagi anjeun tina sinar UV.
Nanging, para ahli nyarios yén molekulna ngagaduhan efisiensi nyerep rendah nalika dianggo sacara lokal. Salah sahiji cara pikeun méréskeun masalah ieu nyaéta ngagunakeun éta gabungan sareng ubar-ubaran sanés (sapertos vitamin C).
Sakumaha urang terang, urang Cina nganggo éta pikeun sababaraha jinis kaayaan kulit. Panilitian parantos nunjukkeun yén ekstrak tina pepelakan licorice, utamina galapudine, berpotensi ngencarkeun kulit.
Pasipatan ieu dipercaya ngencarkeun kulit ku sababaraha cara. Tapi aranjeunna utamina damel ku ngahambat kagiatan tyrosinase-kamungkinan dugi ka 50%.
Panilitian nunjukkeun yén kusabab éta tiasa ngahambat sintésis melanin, éta sacara efektif tiasa ngabodasan kulit. Éta ngalakukeun ieu ku cara ngahalangan kagiatan tyrosinase.
Bubuk kristal mangrupikeun hasil tina fermentasi béas malt, anu cocog pisan pikeun kulit anu ruksak sareng sénsitip. Biasana diala nalika ngahasilkeun anggur béas Jepang. Disebutkeun yén urang Jepang parantos lami nganggo na pikeun ngubaran warna kulit.
Anjeun kedah perhatoskeun yén éta bénten sareng asam kojic dipalmitat langkung stabil anu ditetepkeun ku sababaraha perusahaan. Sanaos bahan sanésna ogé tiasa ngabantosan, éta henteu épéktip sapertos asam kojic.
Ieu mangrupikeun salah sahiji dua asam alfa hidroksi (AHA) anu parantos diulik anu paling-paling nyaéta asam laktat. Kusabab ukuran molekulna, aranjeunna resep pisan pikeun kamampuanna nembus lapisan luhur kulit.
Seueur jalma terang yén asam glikolik mangrupikeun exfoliant. Éta ngabantosan ningkatkeun kamampuan pembaharuan sél sareng ngaleungitkeun sél kulit anu henteu séhat atanapi maot. Tapi ieu langkung ti éta.
Kalayan bahan ieu, anjeun ogé tiasa ngagaduhan kulit anu langkung cerah. Panilitian parantos nunjukkeun yén éta tiasa ngabantosan anjeun ngirangan produksi melanin dina awak anjeun, sahingga ningkatkeun warna kulit.
Sanaos pemutihan atanapi pemutihan tiasa janten topik anu kontroversial, henteu sadaya jalma sanggup. Jalma anu ngagaduhan masalah kulit (sapertos bintik-bintik umur, bintik-bintik, bunderan hideung sareng plak) pastina moal diintimidasi ku laporan goréng ngeunaan masalah ieu.
Kanyataanna nyaéta jalma-jalma umumna henteu resep kana pamutihan kulit kusabab kamungkinan réaksi ngarugikeun. Katerangan utama pikeun jenis masalah ieu nyaéta pabrikan ngagunakeun bahan bahaya, tiasa ngahasilkeun artos. Nalika konsumén janten langkung terang, tren ngabahayakeun ieu ayeuna robih.
Sakumaha anjeun tiasa tingali di luhur, aya aman, bahan alami anu tiasa ngajantenkeun kulit anjeun langkung cerah sareng langkung séhat. Anjeun ngan kedah milari produk ieu diantara produk anu anjeun badé mésér. Sateuacan mésér, punten taliti ngeunaan bahan-bahan sanés anu kami henteu nyebatkeun di dieu.
Cookie anu diperyogikeun leres-leres penting pikeun operasi normal halaman wéb. Kategori ieu ngan ngandung cookies anu mastikeun fungsi dasar sareng fitur kaamanan halaman wéb. Cookie ieu henteu nyimpen inpormasi pribadi.


Waktos Post: Sep-22-2020